Fietsers opgelet: Voor de uitbreiding van het WTC is vanaf half januari tot medio april het fietspad van de Strawinskylaan afgesloten. Ook die op de Beethovenstraat is niet toegankelijk. Tevens zijn de tunnels afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid langs de andere zijde van de Beethovenstraat.

Dit is nodig om kabels en leidingen te verleggen. Dit meldt Zuidas.nl.

Maar dit nog niet alles. Van half februari tot medio april wordt ook het fietspad tussen de Vijfhoek en de Beethovenstraat – het Strawinskypad – tijdelijk afgesloten. Dit is nodig om nieuwe aansluitingen voor het WTC te kunnen aanleggen. Er wordt direct gewerkt aan de leidingen voor de toekomstige warmte- en koudebronnen van het gebouw Goede Doelen Loterij. Fietsers worden omgeleid via de Vijfhoek en de Prinses Irenestraat. Klik voor de omleidingen van de Strawinskylaan hier.

Fietspad Beethovenstraat blijft dicht

Het fietspad aan de Beethovenstraat langs het WTC blijft ook na april, tijdens de bouwwerkzaamheden van het WTC, afgesloten. De tunneltjes zijn dan weer open.

De bouw zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 van start gaan en ongeveer tweeënhalf jaar duren. Er wordt een tijdelijk fietspad aangelegd op dezelfde hoogte als de rijbaan van de Beethovenstraat.

Meer over de bereikbaarheid van de Zuidas.

Fietsenstalling Strawinskylaan

Ondertussen verloopt de bouw van de fietsstalling – met 3.700 plaatsen (boven de voormalige Vijfhoek) – aan de Strawinskylaan voorspoedig. Het dak zit er inmiddels op. De stalling gaat naar verwachting in het voorjaar open.