Het is bijna zover.  De alweer 23e editie van het Grachtenfestival, een van de weinige muziekfestivals die dit jaar doorgaat, vindt van 7 tot en met 16 augustus plaats in Amsterdam. En goed nieuws; het muziekfestival komt dit jaar ook naar de Zuidas.

Met optredens in de Thomaskerk, restaurant As en het begin juli opgeleverde Van der Valk hotel kiest het Grachtenfestival, met dit jaar het thema ‘Wonder’, voor originaliteit. Zoals het dat vorig jaar overigens ook al deed toen het Beatrixpark, het in aanbouw zijnde nhow Amsterdam RAI hotel, het Amaliaplein en de Botanische Tuin Zuidas decor waren van wervelende optredens door jonge muzikanten.

Grachtenfestival 2020

Kaartverkoop en programma

Hoewel er minder kaarten beschikbaar zijn dan voorgaande jaren, is het programma met ruim 80 concerten ook dit jaar divers, met klassieke muziek en jazz van over de hele wereld, op 30 locaties, door heel Amsterdam. De organisatie presenteert dan ook met trots het programma dit jaar, waarbij ook verschillende concerten gratis via live streaming gevolgd kunnen worden. “Het is een bizarre gedachte dat wij één van de weinige muziekfestivals zijn die wel doorgang kunnen vinden deze zomer. Ik ben er ongelofelijk trots op dat wij, dankzij de hulp van vele partijen, alsnog ruim 200 musici onder de 35 jaar kunnen uitnodigen om zich ook dit jaar aan het publiek te kunnen presenteren”, aldus directeur Marie-Luce Bree.

https://www.grachtenfestival.nl