Goed nieuws voor alle fans van Het Amsterdamse Proeflokaal. Entree, het platform voor horeca meldt vandaag dat het restaurant op het Stadionplein een doorstart heeft gemaakt onder voormalig sterrenchef Gert Blom.

 Ondernemer Gert Blom was tot juli 2018 chef-eigenaar van sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam. Blom maakt van Het Amsterdamse Proeflokaal een internationale brasserie.

Het Amsterdamse Proeflokaal

Faillissement

Het Amsterdamse Proeflokaal opende in april 2017 en moest eind januari 2019 de deuren sluiten wegens een faillissement, zo meldt Entree. Gert Blom: “Het pand heeft enorme potentie en is goed uitgerust. De naam Het Amsterdamse Proeflokaal blijft bestaan en ik wil er een internationale brasserie van maken. Op de kaart komen niet te ingewikkelde gerechten met internationale invloeden gemaakt van verse producten. De gast kan rekenen op lekker eten in een informele sfeer. Ik stel de kaart samen en zal er regelmatig aanwezig zijn, maar ik sta niet dagelijks in de keuken. We hebben vorige week de deuren weer geopend met een beperkte kaart, de komende tijd ga ik de nieuwe kaart maken. Voor en achter de schermen voeren we wat kleine aanpassingen door, maar er komt geen grootscheepse verbouwing.”

Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdams Proeflokaal

 

Bron: www.entreemagazine.nl