Oké, het is misschien niet altijd handig; met je goede maatpak of mantelpakje op de fiets naar je werk. Zeker niet met het oer-Hollandse klimaat. Maar wat nu als dat momentje frisse lucht voorkomt dat je straks met een burn-out thuis zit? En daarbij: je hebt ook meteen geen parkeerprobleem meer

Maar liefst 25% van de mensen krijgt te maken met geestelijke gezondheidsproblemen, staat te lezen op Zuidas. Fietsen helpt daadwerkelijk om jezelf geestelijk en lichamelijk gezond te houden. Daarom is gisteren de campagne Go Cycling gestart. Deze is er op gericht mensen die werken op de Zuidas er van bewust te maken dat je ook als je hier werkt best op de fiets naar je werk kunt.

Fietsen vermindert stress

Medewerkers die fietsen, blijken meer betrokken, effectiever en energieker te zijn. Fietsen vermindert stress en angst.

Via de website kunnen mensen eenvoudige tips vinden om vaker te fietsen. Er staat informatie over regelingen voor fietsers, lokale routes om te ontspannen en opties voor het kopen, leasen of delen van fietsen en e-bikes. Daarnaast is op de site informatie te vinden over welke regelingen de werkgever ter beschikking staan om fietsen voor medewerkers aantrekkelijk te maken.