Vijftien jaar geleden kreeg Ramón Mossel een gouden kans om een eigen makelaarskantoor te beginnen. Die kans greep hij met beide handen aan en sindsdien runt hij een professioneel en een succesvol makelaarskantoor in hartje Rivierenbuurt met een heldere missie en visie. Dagelijks voert hij samen met een gedreven team collega’s zijn passie uit: vraag en aanbod in de vastgoedwereld bij elkaar brengen met Ramón Mossel Makelaardij.

Ramón Mossel is begin dit jaar genomineerd als Amsterdamse Vastgoedman van het jaar. De reden dat hij genomineerd is, is omdat hij geprezen wordt vanwege zijn goede adviezen en de succesvolle verkoop van complexe vastgoedprojecten. “Deze nominatie was een grote eer en de kers op de taart in ons jubileumjaar”, zegt Ramón vanachter een kop koffie in zijn kantoor aan de Maasstraat. “Het is een mooi compliment hoe wij als kantoor gezien worden door professionele partijen. Wij voeren ons werk met veel overtuiging en toewijding uit, waarbij wij alleen maar tevreden zijn met het maximale resultaat voor onze cliënten”, start de makelaar het gesprek.

Team Ramon Mossel.

Team Ramon Mossel.

“Vanaf dag één dat ik mijn eigen kantoor had, we begonnen met z’n drieën, zijn we bezig geweest met grote projecten. In 2004, een jaar na de start, verkocht ons makelaarskantoor ook nog eens de meeste woningen in Amsterdam. In delen van dat jaar werkten we letterlijk dag en nacht. Wij zijn bijzonder trots op wat we in 15 jaar hebben opgebouwd. We hebben erg veel kennis en ervaring op het gebied van nieuwbouw, kleinschalige herontwikkelingen, bestaande bouw aan- en verkopen en aan- en verhuur. Door al deze disciplines te combineren kunnen we op elk moment elke opdrachtgever, particulier of professioneel, op elk gewenst moment van het beste advies voorzien.”

 

Prijsmaximalisatie

“Veelal zien wij veranderingen in wensen en behoeftes bij de consument/eindgebruiker ruim van tevoren aankomen. Dit maakt ons erg interessant voor ontwikkelaars en investeerders in vastgoed. De ontwikkeling van het eindproduct staat bij ons advies voorop, want daarmee creëer je prijsmaximalisatie. We werken al jaren bijzonder prettig samen met de grootste nieuwbouwontwikkelaars en private investeerders. Keer op keer zetten wij ons niet alleen maximaal in op het gebied van marketing en sales, maar ook en vooral op het leveren van toegevoegde waarde aan hun projecten.”   

Inmiddels werken er acht mensen bij Ramón Mossel Makelaardij en speelt het kantoor een belangrijke rol bij zeer uiteenlopende nieuwbouwprojecten. “Als NVM-Nieuwbouwspecialist weten wij precies wat de vraag vanuit de markt is. Dankzij onze ruime ervaring in de bestaande bouw weten wij waar mensen naar op zoek zijn. Helaas kunnen zij veelal hun droomhuis niet vinden! Daardoor zijn wij uitstekend in staat projectontwikkelaars te adviseren en de juiste accenten te leggen bij de ontwikkeling van hun nieuwbouwprojecten. Als zij namelijk bouwen waar veel vraag naar is, met oog voor de toekomstige bewoner, zijn zij ook verzekerd van een geweldig verkoopresultaat”, legt Ramón simpel samenvat uit.

 

Nieuwbouwproject UpMountain

 

Zo is hij onder andere betrokken bij het bijzondere nieuwbouwproject UpMountain. Deze ruime appartementen worden bovenop een bestaand gebouw gerealiseerd midden in het Stadshart van Amstelveen. Projectontwikkelaar AM heeft samen met de architect de contouren van het gebouw weergegeven en de grootte van de buitenruimtes bepaald. “In dit project gaf AM ons de ruimte om per verdieping de afmeting en indeling van de verschillende woningen aan te geven. Je kunt dan echt aantonen hoe goed je de markt kent. Het geeft heel veel vertrouwen, dat AM ons deze ruimte heeft gegeven. En niet ten onrechte, want dankzij deze intensieve samenwerking van begin af aan hebben wij samen alle verkooprecords gebroken in Amstelveen.”

 

Nieuwbouwproject UpMountain

Nieuwbouwproject UpMountain

Het is wel duidelijk, dat de rol van een nieuwbouwmakelaar sterk aan het veranderen is. “Voorheen waren de plannen al helemaal uitgewerkt voor wij een rol kregen in de verkoop. Nu worden we bij het gehele proces betrokken en dat maakt ons werk zo ontzettend leuk om te doen! Of het nu in Amstelveen, Houthavens, IJ-oever, Stadswerf Oostenburg, de Zuidas of waar dan ook in onze prachtige stad is.”

 

Zuidas is aantrekkelijk gebied

Al jarenlang opereert Ramón in de directe omgeving van de Zuidas en heeft hij ook namens vele opdrachtgevers, onder wie expats, al aardig wat woningen aan- en verkocht of verhuurd in en rond het zakelijk district van Amsterdam. Inmiddels is hij ook zelf zo gecharmeerd geraakt van dit stuk Amsterdam, dat hij en zijn gezin volgend jaar hun intrek nemen in het appartementencomplex Xavier. “De Zuidas geeft de stad een internationaal gezicht en heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot een dynamische locatie met een geweldig voorzieningenniveau.”

“Er zitten tal van goede scholen in de buurt, het Gelderlandplein zit om de hoek, je bent zo in de stad en Schiphol ligt op een steenworp afstand. Geografisch ligt de Zuidas perfect. Ik merk sowieso dat het huisje, boompje, beestje verhaal door gezinnen steeds meer wordt losgelaten. Mensen ontdekken het wonen op hoogte: het is comfortabel en rustgevend. Je ziet van alles om je heen gebeuren, maar je hoort niets. Dat is heerlijk! Met de ontwikkeling van The Valley heeft de Zuidas straks ook nog eens een prachtige eye-catcher te pakken.”

 

Geen slechte investering

Volgens de makelaar is het sowieso geen slechte investering, nu een appartement kopen op de Zuidas. “Er is al heel veel gezegd over de Amsterdamse woningmarkt en hoe deze zich ontwikkelt. Gelet op al die invloeden, lijken de prijzen alleen nog maar verder te kunnen gaan stijgen. De Zuidas tikt op dit moment al een vierkante meterprijs aan van meer dan € 10.000,-. Oud-Zuid is momenteel koploper met vierkante meterprijzen richting € 16.000,-. Maar het duurt niet lang meer of die prijzen gaan ook gelden op de Zuidas. En dan is de stap naar € 20.000,– per vierkante meter, die Cor van Zadelhoff in de eerste uitgave van ZUIDAS. magazine voorspelde opeens niet meer ver weg”, aldus Ramón.

“De Zuidas geeft de energie en de motivatie om elke dag weer het maximale eruit te halen.  De ambities van ons kantoor sluiten in ieder geval perfect aan bij de Zuidas”, sluit Ramón enigszins geheimzinnig af.

Ramón Mossel Makelaardij
Maasstraat 128
Amsterdam
020 305 2662
www.ramonmossel.nl