De Zuidas kleurt roze. Zo probeert het snelgroeiende gebied in Amsterdam het publiek beter te informeren. Tot eind maart ligt de Prinses Irenestraat open en dat betekent veel omleidingsroutes. De kleur roze is gekozen zodat er onderscheid wordt gemaakt tussen automobilisten en fietsers. Geel voor de auto’s, roze voor de fietsers. 

De borden blijven nog ruim twee maanden staan: eind maart gaat de Prinses Irenestraat weer open voor al het verkeer, zo meldt de informatiesite van de Zuidas. De proef maakt deel uit van het programma Fiets van de gemeente. Met de proef wordt onderzocht of de roze borden herkenbaar, zichtbaar en duidelijk zijn.

Roze borden op de Zuidas.

Roze borden op de Zuidas.

Prinses Irenestraat

Een deel van de straat tussen de Beethovenstraat en de Prinses Margrietstraat wordt een nieuwe inrichting geven. Er komt een  brede, verdiepte groene strook met bomen en planten. De strook dient tevens om regenwater op te vangen bij hevige buien. Verder wordt de bestrating vernieuwd, het riool vervangen en gas- en warmteleidingen verlegd.

Fietstunneltje weer open

Ondertussen is het fietserstunneltje langs de Beethovenstraat (vanaf de kop van de Prinses Irenestraat) weer open. Het leidt fietsers veilig onder de Strawinskylaan door, richting het zuiden en richting het Beatrixpark. Vanwege voorbereidende werkzaamheden aan de uitbreiding van het WTC was de fietserstunnel enige tijd gesloten. Nu is het bouwterrein afgeschermd. De witte wand in de tunnel wordt nog bekleed met artistieke ledverlichting, die de fietser letterlijk begeleidt.