Read in: English

Als je ergens een mono brand store van een high-end designmerk als Flexform wil openen, dan is het wel op de Zuidas. En dat hebben het Italiaanse merk en designcentrum Co van der Horst begin dit jaar dus ook gedaan.

Internationaal, hoogwaardig, state of the art, het is allemaal van toepassing op de Zuidas en daar wil je als designmerk dan ook graag gevestigd zijn. Co van der Horst verkoopt al sofa’s, loungers en ottomans van Flexform, maar met een presentatie die de grootste van Europa is, en van één merk, zet je wel iets bijzonders neer.

Na onder meer New York, Londen, Sydney, Shanghai, Tokyo en Hong Kong heeft ook Amsterdam een exclusieve Flexform showroom. De 550 m2 grote flagshipstore biedt residents en vooral architecten inspiratie voor de inrichting van woningen en kantoren. En groot is de showroom absoluut.

A.B.C.D. stoelen 

De veelgeprezen A.B.C.D. stoelen vind je er, die als design objecten het best tot hun recht komen in de meest strakke en architectonische settings. A.B.C.D. is er in aardetinten en ecru, maar ook in onweerstaanbaar oudblauw. Antonio Citterio, verantwoordelijk voor vele Flexform klassiekers, ontwierp Cestone als een collectie modulaire sofa’s met een bijpassende salontafel. Van zijn hand zijn ook de geliefde Groundpiece, het modulaire zitsysteem.

Naast klassiekers zijn er ook veel interieur primeurs te bewonderen. Isabel van Carlo Colombo, verschillende ontwerpen van Daniel Libeskind en specials waaronder ‘Piuma’ (boekenkast), ‘Zeno light’ (sofa) en ‘Agave’ (stoel).

Familieberdijf Flexform

Flexform is een Italiaans familiebedrijf, net als Co van der Horst dus, en in 1959 opgericht. De naam Flexform is verbonden aan design iconen als Antonio Citterio, Joe Colombo, Cini Boeri en Rodolfo Bonetto.

Flexform Flagshipstore Amsterdam
Beethovenstraat 396
Amsterdam Zuidas

Read in: English