Bedrijven verlaten massaal Groot-Brittannië als gevolg van de Brexit. De Zuidas lijkt hier volop van te profiteren. De Britse broker NEX Group heeft nu aangekondigd handelsactiviteiten naar Amsterdam over te hevelen. Heel wat bedrijven, waaronder het vooraanstaande EMA, gingen de NEX Group voor. 

Het zou voor zijn elektronische platform met vastrentende waarden om een tiental medewerkers gaan, zo meldde het in een toelichting op halfjaarresultaten. NEX is genoteerd aan de London Stock Exchange en staat in de FTSE 250. Het bedrijf maakt zich zorgen over de gevolgen van Brexit, zo is te lezen op dft.

Directeur en oprichter Michael Spencer prijst tegenover Bloomberg de Nederlandse toezichthouder en zijn sterke kennis van de markt. ,,Als de werknemerswetgeving, belastingen en dergelijke werd bekeken, kwam Amsterdam er al winnaar uit. Dublin en Frankfurt deden het ook goed maar Amsterdam beter”, aldus Spencer over de keuze.

Meer bedrijven naar de Zuidas

Het Britse MarketAxess en zijn concurrent Tradeweb, handelsplatforms in obligaties en derivaten, hebben al voor Amsterdam gekozen. Eerder kwam zakenbank Jefferies naar Amsterdam met zijn Europese hoofdkantoor. Het Japanse MUFG gaat eveneens naar de Zuidas. Ook RBS gaf aan zijn EU-basis in Amsterdam te vestigen.