Bij het nieuwe urban lifestyle hotel INNSIDE by Meliá Amsterdam dat haar deuren opent in het hart van de Zuidas in Amsterdam, prijkt een heuse hoogtevrees-cocktail op de spiritskaart van haar skybar CIELO.

CIELO dat in het Spaans ‘de hemel’ betekent, vind je op de 19de verdieping van het gloednieuwe hotel. Met de skyline van Amsterdam op de achtergrond  kun je er de sterren van de hemel drinken en ook nog eens genieten van moderne Spaanse cuisine. De hoogtevrees cocktail verwijst met een grote knipoog naar de hoogte van de allereerste skybar op de Zuidas. De cocktail is een fruitige, bloemige spritz gepresenteerd in een prachtig gesculpt longdrinkglas. De basis is een goede gin aangevuld met ingrediënten als een mix aan zuren en een honing van lavendelbloesem, kamillebloemen en ijzerkruidblaadjes. Allemaal componenten om een rustgevend effect te creëren voor het geval je echt hoogtevrees ervaart wanneer je naar beneden kijkt. Om af te sluiten wordt blauwe spirulina toegevoegd voor het ultieme oogstrelende effect. Zo lijkt het alsof je een ‘blauwe wolk’ drinkt die je in hogere en rustige sferen brengt. Voor de liefhebbers staat er ook een ‘hoogtevrees mocktail’ op de kaart. De cocktails en mocktails in CIELO worden gemaakt door barmanager en mixologist Filipe Braz, voormalig bartender van onder meer het Amsterdamse Hotel Pulitzer en Skylounge Double Tree by Hilton.

Foto: Ashkan Mortezapour & INNSiDE by Melia.

INNSIDE Amsterdam Zuidas
INNSiDE Amsterdam (4 sterren) is het eerste hotel van Melia Hotels International in Nederland. Dit hotel concept is al wereldwijd te vinden. Het hotel is gevestigd in de voormalige Akzo Nobel toren in het epicentrum van de Zuidas in Amsterdam. Deze toren onderging een enorme ontwerp-transformatie om alle ruimtes een unieke, cosy atmosfeer te bezorgen. INNSiDE Amsterdam heeft naast 328 kamers, diverse creatieve meetings ruimtes en een gym die 24/7 geopend is.

Foto: Ashkan Mortezapour & INNSiDE by Melia.