Er zijn nog maar twee ontwikkelaars in de race om het nieuwe EMA gebouw op de Zuidas te gaan realiseren. Te weten: Dura Vermeer of Züblin. In maart van het nieuwe jaar zal de uiteindelijke winnaar gekozen worden.

Precies een jaar later, in april 2019 moet dan de eerste fase, de conferentieruimtes klaar zijn en eind dat jaar moet het hele pand klaar zijn voor de negenhonderd werknemers. Een flinke uitdaging dus voor de bouwers.

Eerste werknemers EMA naar Amsterdam

In november werd definitief bekend dat EMA naar Amsterdam zou komen. De eerste medewerkers van het European Medicines Agency (EMA) komen halverwege volgend jaar al naar Amsterdam. Begin 2019 volgen er meer. Voor hen zoekt het Rijksvastgoedbedrijf tijdelijke kantoorruimte in Amsterdam.

Het winnende bouwbedrijf wordt ook verantwoordelijk voor het onderhoud twintig jaar na de bouw. Dura Vermeer en Züblin zijn al actief in Amsterdam. Züblin is betrokken bij het Congreshotel en de Y-Towers in Amsterdam Overhoeks. Dura Vermeer realiseert het Pontsteigergebouw in de Houthaven.