‘JAAAA!!! HIJ STAAT!!! Vanochtend is de eerste Dress for Success Container geplaatst op de Zuidas. Een wereldwijde primeur: deze unieke kledingcontainer is alleen bestemd voor nette representatieve kleding die vervolgens gratis door Dress for Success aan werkzoekenden met een minimuminkomen wordt gedoneerd.’ Dit schrijft Paul Tjiam enthousiast op zijn LinkedIn account.

Vanaf deze week kan iedere werknemer aan de Zuidas representatieve kleding doneren via een speciaal hiervoor bestemde kledingcontainer. Dit Gouden Zandloper-winnende initiatief van Simmons & Simmons-advocaat Paul Tjiam en legal assistant Lotte Cuijpers is inmiddels geïnstalleerd en wordt vrijdag officieel in gebruik genomen.

Paul Tjiam met zijn Dress for Success kledingcontainer

Een wereldwijde primeur: deze unieke kledingcontainer is alleen bestemd voor nette representatieve kleding die vervolgens gratis door non-profitorganisatie Dress for Success aan werkzoekenden met een minimuminkomen wordt gedoneerd. Nette pakken, jurken en schoenen krijgen zo een tweede leven, terwijl Amsterdamse minima op zoek naar een baan zich representatief kunnen kleden en zo hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Dress For Success in West

Tjiam kwam op het idee voor de kledingcontainer op de Zuidas nadat hij zelf een zak kleding had gedoneerd aan non-profitorganisatie Dress for Succes, waarna hij een inzamelactie hield op kantoor. “Met meerdere auto’s volgeladen zijn we toen naar Dress For Success in Amsterdam-West gereden. Zo’n grote particuliere donatie hadden ze nog nooit gehad,” vertelde hij eerder in Advocatie Magazine.

Corporate Responsibility Gouden Zandloper

Simmons & Simmons kreeg eind maart dit jaar de Corporate Responsibility Gouden Zandloper van Sdu en Advocatie voor het project ‘Dress For Succes & de Zuidas. De jury was onder de indruk van de ‘directe persoonlijke betrokkenheid’ bij het project en vond het prijzenswaardig dat een internationaal georiënteerd kantoor een lokaal initiatief voor Amsterdam en omstreken onderneemt. Tal van andere advocatenkantoren en organisaties aan de Zuidas ondersteunen het inzamelpunt.

De door mode-illustrator Piet Paris geïllustreerde rode container wordt komende vrijdag 13 september om 16.00 uur officieel geopend, op de hoek van de Aaron Coplandstraat en de Claude Debussylaan. Speciale gasten zijn Edsilia Rombley, Patty Zomer en zanger Quincy.

Bron: Advocatie