We hebben een droom ontworpen voor de toekomst, zo meldt de RAI. Hoe moet de RAI er in deze omgeving uit komen te zien? De strategie en het bedrijfsmodel van de RAI zijn gericht op het vinden van een gezond evenwicht tussen sociale (people), ecologische (planet) en economische (profit) waardecreatie. Ook wil de RAI meer verbonden zijn met de stad en inwoners van Amsterdam.

 

In de ruimtelijke toekomstvisie RAI 2030 zijn de initiatieven gebundeld om de uitstraling op en rond het Europaplein te verbeteren, het aantal logistieke bewegingen te verminderen en de verbinding met de stad te vergroten. De impact van de RAI is groot. Naast de economische waarde, creëren we werkgelegenheid voor 7.000 mensen en voegen met onze business kennis en innovatie aan de stad toe. Anderzijds zijn we een groot gebouw in Amsterdam Zuid. We willen graag een plek zijn waar naast beurs- en congresbezoekers, ook buurtbewoners, lokale ondernemers, studenten, start ups en andere groepen graag zijn en elkaar makkelijk kunnen ontmoeten.

Denkrichting

Er zijn plannen om van de RAI meer te maken dan alleen een evenementenplek en de stad naar ons te halen. Je kunt er straks eten, sporten en verschillende culturen beleven. Het moet een parel voor de stad worden. Dit is verder gevisualiseerd en geanimeerd in een toekomstvisie. Dit is nog geen ontwerp. Het is een denkrichting. Er moeten veel praktische zaken uitgezocht worden, maar het geeft een beeld voor de toekomst. Een tijdspad is nog niet te noemen. Een langere periode is nodig om financiering, projectteams, vergunningen, ontwerp en andere zaken uit te zoeken voor er überhaupt gestart kan worden met een uitwerking.