Read in: English

Spanje staat bekend om haar verschillende contrasten en kleuren. Door in een ontspannen sfeer een mooie selectie tapas, pintxos en gezonde salades te serveren, is dit precies wat Gordal ademt. Diverse live optredens en bruisende events zorgen bovendien voor ultieme beleving in Mediterraanse sferen.

Het Gordal Restaurant maakt onderdeel uit van Element Amsterdam. Een comfortabel en eigentijds hotel gericht op long stay, waar gasten van over de hele wereld een aangename uitvalsbasis vinden voor een verblijf in Amsterdam. Wanneer je hier binnenstapt, word je verrast door de mondiale ambiance. De imposante puien die tot grote hoogte reiken, design meubels en goed doordachte verlichting, zetten een uitstraling van wereldse allure neer.

Het eigen restaurant van het hotel genaamd Gordal, draagt hier niet in de laatste plaats aan bij. Het restaurant is smaakvol ingericht en opgesplitst in twee verdiepingen inclusief een prachtig dakterras. Hier word je omarmd door de uitnodigende sfeer die met comfortabel meubilair en het gebruik van eigentijdse kleuren is gerealiseerd. Dé ultieme plek om te genieten van smaakvolle lunch- en dinergerechten.

Tongstrelend

De naam Gordal verwijst naar een hand geplukte olijf van exceptionele kwaliteit die groeit in de boomgaarden van een klein familiebedrijf in Andalusië. De Gordal olijf onderscheidt zich van de standaard olijf door zijn sappige en sterke smaak. Een mooie metafoor die een directe link legt naar het culinaire gedachtegoed van het restaurant. Onlangs introduceerde het Gordal Restaurant zijn vernieuwde concept, dat de authentieke Spaanse keuken met eigentijdse gimmicks naar het heden vertaalt.

Zo bereidt de Spaanse chef Esther Lago met dagverse en biologische kwaliteitsproducten, iedere maand een ander tongstrelend gerecht uit een specifieke regio in Spanje. Ook de nieuwe menukaart weerspiegelt in alle toonaarden de Gordal visie. Doordat deze de keuze biedt uit een grote variatie gerechten, wordt de Spaanse keuken vanuit een brede visie belicht. Zo kun je kiezen voor een compleet menu bestaande uit een hoofdgerecht en een side dish. Ook zijn er een kindermenu en een selectie van onweerstaanbaar lekkere desserts. Stuk voor stuk delicatessen die bijdragen aan samen zijn, plezier maken en genieten.

Rijkelijk belegd

Het zijn niet alleen de trendy omgeving en het eten en drinken met een Zuid-Europees karakter die het Gordal Restaurant tot een aantrekkelijke locatie maken. Ook de gevarieerde mix van gasten zorgt voor een eigenzinnige dynamiek. Er schuiven veel verschillende mensen aan. Van reizigers uit het buitenland tot gezinnen uit de buurt en winkelend publiek. “We vinden het heel belangrijk om in te spelen op al hun wensen,” zegt Food & Beverage Manager Jorge Mas-Yebra. Zo ook op die van zakenmensen uit de buurt. Tijdens de lunch biedt Gordal een zeer snelle ‘grab and go’ met gezonde salades, rijkelijk belegde sandwiches en Gordal bowls.

“Onze gasten kunnen hun keuze maken uit verschillende signature bowls óf hun eigen bowl samenstellen. Op een speciaal formulier kunnen zij sushi rijst, quinoa of salade als basis kiezen. Daaraan kunnen zij zalm, tonijn, kip of tofu toevoegen. Vervolgens mogen zij uit diverse ingrediënten drie toppings kiezen. Een heerlijke dressing maakt de zelf samengestelde bowl helemaal compleet. Op deze manier beantwoorden wij aan de vraag van onze gasten die slechts een kleine lunchbreak hebben. Wanneer de order wordt geplaatst, wordt deze binnen enkele minuten geserveerd. Overigens biedt het restaurant terugkerende klanten een loyaliteitsprogramma aan.”

Prachtige selectie tapas

Zoals het een Spaans restaurant betaamt, prijkt er ook een prachtige selectie tapas op de kaart. Van Patatas Bravas en tequeños tot albóndigas en gambas al ajillo. In Spanje zegt men: life’s a celebration and we try to celebrate each and every day! Hoe kan dit nu beter dan samen te genieten van huisgemaakte, met liefde bereide gerechtjes. Deze worden in het midden van de tafel geserveerd, zodat je deze sfeervol samen kunt delen. Hetzelfde geldt voor de premium Spaanse worst- en kaassoorten die voor het oog van de gasten worden gesneden.

Waar je ook voor kiest, gecombineerd met een mooie Spaanse wijn, stoer glas bier of huisgemaakte Sangria waan je je als in Spanje. Of het nu gaat om een vrienden-, familie of zakelijke aangelegenheid, het Gordal Restaurant biedt je altijd een sublieme setting om elkaar te ontmoeten. Diverse soorten muzikaal entertainment geven iedere vrijdagavond bovendien een relaxte, muzikale impuls. Een moment om het weekend feestelijk in te luiden met eten, drinken en dansen.

Rooftop terrace

Ook de specials die Gordal tijdens de lente- en zomermaanden op het rooftop terrace organiseert, zijn zeer de moeite waard. Er staan op deze zonovergoten plek onder meer barbecues, live cooking events en live muziek op de planning. Ook aan de allerkleinste genieters wordt gedacht. In het voorjaar worden de deuren hier geopend om tot oktober te kunnen genieten van de Amsterdamse zon.

Het dakterras is het pareltje van de Zuidas en leent zich ook perfect voor het organiseren van zakelijke evenementen en feesten in de breedste zin van het woord. Natuurlijk kun je hier tevens goed genieten van een lunch, diner of borrel. Want ook op deze unieke plek heeft het Gordal Restaurant het motto: close your eyes and we try to bring you to Spain!

 

 

Gordal Restaurant,
Arent Janszoon Ernststraat 577,
Amsterdam

T 020 517 5330
W www.elementamsterdamhotel.nl

 

 

Read in: English