Bomen, planten en paarse bloemtjes dragen op het dak bij aan een echt parkgevoel. In de daktuin staan stoelen en verschillende toegangspaden leiden naar de ingangen van de omliggende gebouwen. Bij mooi weer kunnen werknemers vergaderingen houden, omdat op sommige plekken het pad verbreed is als ontmoetingsplek.

Dakdokter

Maar het is niet alleen maar lekker vertoeven. De daktuin heeft ook een ‘waterbergendefunctie’, die door De Dakdokter is ontworpen. Projectleider Dennis Stroombergen legt dit uit. “Het dak bestaat uit een systeem van kratten, waarin regenwater kan worden opgeslagen. Dit is zo ontworpen dat het water niet weg kan. Het regenwater wordt tot wel 8 centimeter opgeslagen. Hierdoor kan het worden hergebruikt.”

Dit soort systemen zijn hard nodig in Amsterdam, meent Stroombergen. “Er is vaak een overschot aan regenwater, waardoor een hoge druk op het rioolstelsel komt te staan bij een hevige regenbui.”

Discover your crocodile accessories

DE LA HAYE Collection ontwerpt en produceert handgemaakte exclusieve tassen en accessoires, uitsluitend van exotisch leer.

Ontwerpen van DLHC worden gekenmerkt door eenvoud en elegantie, met aandacht voor draagbaarheid en perfecte afwerking. De focus op exclusiviteit vereist veel handwerk en vakmanschap.

[advertentie]