Circl is in de race om verkozen te worden tot Het Beste Gebouw van 2018. In het paviljoen draait alles om circulariteit; een extreme vorm van duurzaamheid waarbij alles wat verbruikt wordt opnieuw wordt ingezet.

Deze verkiezing wordt jaarlijks uitgeschreven door Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). Afgelopen augustus werd het bijzondere pand, ontwikkeld door ABN Amro en Vermaat Groep, geopend.

Circl moet de strijd aan met acht andere gebouwen.  Het circulaire paviljoen vertegenwoordigt samen met Gelders Huis in Arnhem de categorie Stimulerende Omgevingen. Vorig jaar ging de prestigieuze titel naar Station Breda.

De jury, onder voorzitterschap van Louise Vet (directeur van het Nederlandse Instituut voor Ecologie van de Koninklijke Academie van Wetenschappen, NIOO-KNAW), kon dit jaar kiezen uit 110 inzendingen.

Circl in race voor dé architectuurprijs van Nederland

De nominatie van Circl is een mooie kans om de Zuidas weer eens goed op de architectonische kaart van Nederland te zetten. De uitreiking van de vakjuryprijs, de publieksprijs en de categoriewinnaars is op 18 mei in de voormalige (te renoveren) Bijlmerbajes in Amsterdam, waar binnenkort wordt gestart met de bouw van een energieneutrale stadswijk. Helpen jullie mee? Stem op Circl!