Hij was topnotaris bij de advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek, Loyens&Loeff en AKD. In die functie adviseerde hij bekende Nederlanders, voetballers en andere rijke Nederlanders. Daarnaast begeleidde hij vastgoedtransacties en zakendeals waar miljoenen in omgingen. Hierover schreef Hubert-Jan van Boxel een autobiografie. En zijn kijk op de Zuidas is niet overwegend positief te noemen… 

Autobiografie van topnotaris

De Groenteboer uit Den Haag, de littekens van een kwart eeuw juridische ‘bovenwereld’  is het resultaat van een advies van de psycholoog van Van Boxel. De notaris was er zo beroerd aan toe, dat zijn psycholoog hem aanraadde alle ellende van zich af te schrijven. In het boek wordt afgerekend met de geldzucht en mentaliteit bij ’s lands belangrijkste advocatenkantoren aan de Zuidas.

Het boek verscheen eind vorig jaar en naar aanleiding daarvan hield het NRC een uitgebreid interview met Van Boxel. Wil je meer weten over de drijfveer van deze hoogvlieger, klik dan hier voor het volledige interview met Van Boxel.