Read in: English

De bouw van het Zuidasdok-project in Amsterdam gaat mogelijk 1 miljard euro meer kosten zo meldt het NOS gisteren. Bovendien loopt het grootschalige bouwproject opnieuw vertraging op, blijkt uit een Kamerbrief van minister Cora van Nieuwenhuizen.

Voor de bouw was aanvankelijk negen jaar uitgetrokken. Maar nog voordat de eerste schop de grond in ging, liep het prestigieuze project al vertraging. Dit kwam onder meer door de complexiteit van het project met veel tunnels op een klein oppervlak.

 

 

‘Niets doen is geen optie’

Vanwege de vertragingen liet het kabinet het project onderzoeken door een commissie onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker. Zij concludeert nu dat het project koste wat kost door moet gaan. “Niets doen is geen optie”, luidt haar advies. Anders ontstaan er te veel opstoppingen op de snelweg en bij het ov.

Met het oog op de complexiteit moet het project in kleine stukken worden opgedeeld, adviseert Dekker. Het laatste deel is dan klaar tussen 2032 en 2036, dat is op zijn vroegst vier jaar later dan gepland. Maar dit alles kost ook meer geld. Het tekort op de begroting wordt nu geschat op een bedrag tussen de 700 miljoen en 1 miljard euro.

Bron: www.nos.nl

 

Update:

Uit een artikel dat krant NRC zaterdag 28 maart aan de ontwikkelingen op de Zuidasdok wijdde, blijkt dat vooral de uitbreiding van station Zuid grote prioriteit heeft. Het aantal reizigers groeide de laatste jaar met 47 procent. Mede door de komst van internationale treinen worden hier op termijn 300.000 reizigers per dag verwacht in plaats van de huidige 80.000, zo meldt NRC.

Walter Etty, voorzitter van reizigersorganisatie Rover, noemt de situatie zelfs gevaarlijk. ‘Mensen vallen van het perron af, zo druk is het daar.’

Twee hoogleraren, de economen Coen Teulings en Henri de Groot, die door Dekker zijn geraadpleegd, vinden de plannen voor twee extra sporen te bescheiden. Zij pleiten voor acht sporen.

In haar advies concludeert oud-minister Dekker dat de nationale welvaart er alleen maar baat bij heeft als het project Zuidasdok wordt afgemaakt. Tegenover twee miljard aan kosten zou 2,1 miljard aan baten staan, zo heeft bureau Decisio berekend.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam gaat de gemeente nu in gesprek met het Rijk. Afspraak is dat Amsterdam een kwart van de extra kosten voor zijn rekening zal nemen, en dat het Rijk de rest betaalt. Dekker verwacht dat de politiek met het extra miljard zal instemmen, omdat het vervoersknooppunt van landelijk belang is. “Met stoppen los je niets op, juist in crisistijd,” zo zegt ze tegen NRC.

Read in: English