Een tweede hoofdvestiging van de bibliotheek als trekpleister op de Zuidas? Heeft de bieb niet z’n langste tijd gehad? Nee, vinden Bart Vink en Marcel van den Heuvel van D66 in Amsterdam. Zij denken dat met de enorme vraag naar woningbouw de Zuidas als logische vestigingsplek niet vergeten moet worden. De vesting van hoofdbibliotheek zou die aandacht kunnen vangen, denken zij…

Natuurlijk kan een bieb niet alleen de trekpleister zijn. Er zou ook een park met allure moeten komen.

Achtduizend woningen op Zuidas

“Amsterdam groeit als kool. Ieder jaar neemt de bevolking met meer dan tienduizend toe en de woningbouwproductie is nog nooit zo hoog geweest. Door de vele nieuwe bouwplannen in Amsterdam zou je de Zuidas bijna vergeten. Terwijl daar hard verder wordt gewerkt aan de ontwikkeling van circa achtduizend woningen en kantoren.

Ook de afspraken voor het geheel nieuwe station Amsterdam Zuid met drie treinperrons, metro, tram, bushaltes, wandelpassages, winkels en andere voorzieningen zijn bijna rond. Datzelfde geldt voor het ondergronds brengen van de auto’s op de A10-Zuid waarvoor de werkzaamheden bijna starten. Daar moet het echter niet bij blijven. Voor een bruisende en aantrekkelijke Zuidas zijn treinen, auto’s, bankiers en advocaten namelijk niet voldoende…” aldus de blog op Cobouw.