Beosound Shape

Het slimme systeem van BeoSound Shape bestaat uit meerdere elementen en zorgt overal in de ruimte voor een geluidsbeleving die ook een concertzaal niet zou misstaan

Bij het creëren van een sublieme sfeer in huis spelen vele factoren een rol. Prettig geluid is niet in de laatste plaats van invloed op het beleven van een warm thuisgevoel. Voor liefhebbers van design én muziek heeft Bang & Olufsen onlangs de ultieme musthave geïntroduceerd, de BeoSound Shape.

Eigenlijk behoeft de naam B&O geen uitleg. Sinds de oprichting in 1925 in het Deense Struer door Peter Bang en Svend Olufsen, zijn de high-end audio- en videoproducten van het merk razend populair. Over de hele wereld loven mensen niet alleen de superieure kwaliteit van het beeld en het geluid, maar ook het gebruikersgemak.

In de showrooms in Amstelveen en Bussum van Hegeman Bang & Olufsen word je ondergedompeld in een wereld van oor- en oogstrelende audio en video, gecombineerd met de modernste technieken. De broers Fred en Jaap Hegeman staan aan het roer van dit familiebedrijf dat in 1931 werd opgericht. “Wij zijn de derde generatie en hebben de passie voor B&O net als onze vader in het bloed zitten. Begin jaren zeventig was hij één van de eerste dealers van de exclusieve Deense producten in Nederland.” 

Luidsprekersysteem voor aan de muur

Inmiddels is Bang & Olufsen een tijdloos icoon binnen het universum van beeld en geluid. Op de Salone Internationale del Mobile in Italië werd afgelopen zomer voor het eerst de BeoSound Shape getoond. Sinds eind augustus is deze ook bij Hegeman te bewonderen.

Niet voor niets noemt Bang & Olufsen de Shape ook wel ‘Band on the wall’

“Shape is een modulair luidsprekersysteem voor aan de wand en bestaat uit een unieke combinatie van luidsprekers, versterkers en geluiddempende elementen, waarmee de geluidsperformance en het visuele design naar wens kunnen worden gedefinieerd. Het is gebaseerd op zeshoekige elementen die aan de muur worden bevestigd. Het biedt de mogelijkheid een harmonieuze vormgeving te creëren die het interieur verrijkt met vorm en geluid. De resonantie dempende eigenschappen verbeteren de akoestiek van iedere ruimte; ook als het systeem is uitgeschakeld. Dit maakt de Shape ook uitermate geschikt voor gebruik in grote ruimtes, zoals: winkels, studio’s, showrooms, hotellobby’s en kantoorruimtes”, vertelt Fred Hegeman enthousiast.

De elementen muziek en lawaai vormen beiden bepalende onderdelen binnen onze leefomgeving. Bij het creëren van zowel particuliere als commerciële interieurs willen we lawaai uiteraard zoveel mogelijk elimineren om ruimte te maken voor aangename muziek en andere audio-ervaringen.

Akoestiek van BeoSound Shape

“B&O-designer Øivind Alexander Slaatto heeft de BeoSound Shape ontworpen vanuit geluid. Hij had daarbij de gedachte dat het klimaat binnenshuis ontzettend belangrijk is voor ons welzijn. Eén aspect is licht. Een andere factor is luchtkwaliteit. Maar even belangrijk is de akoestiek, omdat deze zowel op fysiek als psychologisch niveau invloed op ons heeft. De Shape heeft dan ook een tweeledig doel. Het luidsprekersysteem biedt in eerste instantie een designgerichte oplossing voor het probleem van slechte akoestiek binnenshuis en creëert daarnaast een innovatieve muziekbeleving.”

Het slimme systeem bestaat uit meerdere elementen en zorgt overal in de ruimte voor een geluidsbeleving die ook een concertzaal niet zou misstaan. Je waant je aanwezig bij een live optreden. Niet voor niets noemt Bang & Olufsen de Shape ook wel ‘Band on the wall’.

BeoSounds Shape zelf samen te stellen

In tegenstelling tot andere luidsprekersystemen is de BeoSound Shape ontworpen om je ultieme creatieve vrijheid te geven. Je kunt namelijk zelf de gewenste afmetingen, de vorm, de kleuren en zelfs de geluidsprestaties definiëren. Fred: “Het modulaire elementenconcept achter de Shape is gebaseerd op één geometrische vorm: de zeshoek. Ieder afzonderlijk element dient als luidspreker, versterker of akoestische demper en kan in eindeloze combinaties worden samengesteld voor zowel grote als kleine ruimten.”

Dankzij de samenwerking met Kvadrat behoort ook een afwerking met hoogwaardige wol tot de mogelijkheden

Met behulp van de online Configuration Tool kun je jouw eigen design tot stand brengen. Dat geldt niet alleen voor de vormgeving. Dankzij de samenwerking met Kvadrat, de Deense producent van designstoffen, behoort ook een afwerking met hoogwaardige wol tot de mogelijkheden. Met het uitgebreide kleurenpalet kun je eindeloos mixen en matchen! Naast het klassieke zwart vind je kleuren met pakkende namen als: Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay en Wild Dove Grey.

Unieke geluidsinstallatie

Met de optelsom van unieke mogelijkheden zal geen enkele BeoSound Shape hetzelfde zijn. Dit maakt dat iedere Shape elke muur in welke ruimte dan ook ongetwijfeld van onderscheidende accenten voorziet. Het is ook prettig om te weten dat je via de onzichtbare ‘connectiviteitshub’ aan de achterkant van één van de zeshoeken, draadloos muziek kunt streamen vanaf mobiele toestellen.

“Bovendien is de Shape tevens uitgerust met de multiroom-functionaliteit en is daarmee een volwaardig lid van de familie van Bang & Olufsen producten die verschillende muziekgenres in verschillende ruimtes ten gehore kunnen brengen.” Wanneer jij jouw huis of bedrijf ook functioneel en esthetisch wilt verrijken met een BeoSound Shape, adviseert Hegman je graag. Compleet met een technische en installatiedienst in eigen beheer, zoals je van een begrip in audio en video mag verwachten. 

Hegeman B&O

Amsterdamseweg 418 – 420 Amstelveen
T 020 – 641 4019

Vlietlaan 4A Bussum
T 035 – 693 3973

E info-amstelveen@bohegeman.nl