De Amsterdam Sculptuur Biënnale komt er weer aan. Met van 17 mei t/m 15 september meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties in ‘de Tuin van Amsterdam Zuid’. ARTZUID krijgt meer dan ooit het karakter van een belevingstentoonstelling.

De beeldenroute is dit jaar 2,5 km lang. Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma.

Barry-Flanagan-Large-Nijinski-on-Anvil-Point-2001-NOEM-ALTIJD-Photograph-∏-Sothebys-2017-Courtesy-Waddington-Custot

Barry Flanagan Large Nijinski on Anvil Point 2001. Foto: Sothebys-2017-Courtesy-Waddington-Custot

Nieuw werk

Op ARTZUID zal nieuw werk te zien zijn van internationaal vermaarde kunstenaars Jan Fabre, Antony Gormley, Matthew Monahan, Takashi Murakami, Yoshitomo Nara en Dan Graham, alsook  jonge kunstenaars, onder wie Ivan Cremer, Sachi Miyachi, Gabriel Lester en ElsaTomkowiak.

Dankzij de beeldenroute herleven de lanen en pleinen deze zomer tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving vol vermaak aan toe. Deze 6de editie van ARTZUID verleidt tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.

De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Routekaarten en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan 1 of via de webshop.

www.artzuid.nl

lsa Tomkowiak - Passages Insolites, 2016 (Courtesy The Merchant House)

lsa Tomkowiak – Passages Insolites, 2016 (Courtesy The Merchant House)