Met meer dan 200 mogelijke combinaties vind je bij Ani Ani Beachwear altijd jouw ideale bikini. Een wat kleiner broekje met een haltertop? Of liever een shorty met een bandeau? Of wordt het dit jaar een stijlvol badpak? Ani Ani maakt exclusieve badmode, met slimme ontwerpen die iets voor je lichaam doen. Zodat jij je op de zonnigste dagen van het jaar mooi en zelfverzekerd voelt tijdens bijvoorbeeld een middagje Strand Zuid!

“Met Ani Ani Beachwear richt ik me op vrouwen die in de marathon van hun leven zijn. Ze zijn druk met werk, gezin en hun sociale leven en hebben geen tijd om uitgebreid te shoppen. Maar ze willen ook niet iets waar iedereen al in loopt. Daarbij vinden ze kwaliteit en comfort belangrijk en bovenal: op die paar kostbare vrije dagen per jaar die ze in de zon doorbrengen, willen ze er op hun mooist uitzien. Voor die vrouwen maak ik mijn collecties!”

Met een florerend bedrijf en een druk gezin is Ani Ani Beachwear-oprichtster Ani Muradian-Willekes  (41) zelf in de marathon van haar leven, dus ze weet waar ze het over heeft. De frêle, in Bagdad geboren Armeense kwam op haar 15e naar Nederland. Ze studeerde Bedrijfseconomie en Arabische Taal & Cultuur, trouwde, kreeg twee kinderen en timmerde succesvol aan de weg in de IT-wereld. Maar er knaagde iets.

“Het werk dat ik deed was me te weinig tastbaar, te abstract. Als kind wilde ik altijd architect worden en de behoefte om iets te máken, om iets te creëren was er nog steeds. Bovendien lonkte het ondernemerschap. Omdat ik in Nederland veel moeite had om met mijn kleine maat stijlvolle, exclusieve badmode te vinden die ook nog betaalbaar was, ben ik het uiteindelijk zelf gaan produceren. Overigens niet alleen voor kleine maten, integendeel, Ani Ani is geschikt voor alle maten en figuren.”

‘Dat is typerend voor ons merk: de ontwerpen zijn goed doordacht en doen iets voor je lichaam’

Mixen en matchen

“De collectie in onze webshop gaat van maat 34 tot en met 44 en omdat geen vrouwenlichaam hetzelfde is, zijn de bikinitops en bikinibroekjes allemaal los verkrijgbaar. Want de ene vrouw heeft smalle heupen en een buikje en een ander heeft weer kleine borsten en stevige bovenbenen. Onze broekjes en tops zijn er in verschillende modellen en in allerlei kleuren en prints. Zo is voor ieder vrouwenfiguur de ideale set samen te stellen. Je kunt mixen en matchen in wel 200 mogelijke combinaties! Het is maar net wat je het meeste flatteert en waar je je mooi en ‘veilig’ in voelt!”

Beachwear van Ani Ani

Beachwear van Ani Ani

Ani Ani broekjes zijn er in mini brief, bikini brief, hipster en shorty. Bikinitops zijn er in modellen als halter, plunge (een laag uitgesneden behamodel-E.S.) en diverse bandeaumodellen. Al of niet voorgevormd, of met ingebouwde, onzichtbare cups. “De bandeautops drukken je borsten niet plat, wat je vaak ziet, maar geven ze juist vorm,” legt Ani uit, “dat is typerend voor ons merk, de ontwerpen zijn goed doordacht en doen iets voor je lichaam.”

Ani Ani bikini

Alle Ani Ani bikini’s, badpakken en resort wear als tuniekjes en pareo’s worden gemaakt in Europa. Ani: “Alles begint met een mooie Italiaanse of Franse stof, dat is de basis voor een ontwerp. Ik maak zelf de schetsen, die vervolgens technisch worden uitgewerkt. Het is fijn dat ik binnen Europa in twee of drie uurtjes naar de producent kan vliegen, want ik ben nogal een perfectionist. Daarbij vind ik de Europese werkethiek minstens zo belangrijk, dus eerlijke lonen, geen kinderarbeid en geen massaproductie.”

‘De blouson en het halterbadpak worden veel gedragen als chique top, met een shortje of een rok’

Ani is niet alleen heel kieskeurig over welke stoffen ze mooi genoeg vindt om te gebruiken voor haar ontwerpen, ook de kwaliteit van de stof speelt een grote rol. “We werken met de allerhoogste kwaliteit lycra die er is. Deze lycra is extreem goed bestand tegen chloor, zeewater en zonnebrand en blijft dus lang mooi. Daarbij werkt de stof corrigerend en lubbert niet. Het materiaal gaat zeker vijf keer langer mee dan alle andere elastische materialen en daardoor behoudt je bikini of badpak zijn vorm. Je hebt dus lang plezier van je aankoop.”

Affordable luxury

Aan deze kwaliteit hangt natuurlijk een prijskaartje: een bikinibroekje is verkrijgbaar van € 54,95, een bikinitop vanaf € 89,95 en de badpakken beginnen bij € 139,95. Ani noemt het affordable luxury: “We zijn niet het goedkoopste, maar zeker niet het duurste merk dat er is. De luxe zit ‘m in de mooie pasvormen en de materialen. De verzending is gratis en de kosten voor de eerste ruiling nemen wij ook voor onze rekening. De luxe zit ‘m ook in onze service en de verzending. We versturen onze producten in een prachtig doosje met een satijnen buidel. Zo’n pakketje is een heerlijk cadeautje voor jezelf.”

Dit jaar doen de badpakken het erg goed. Eén van de best verkochte items is het strapless blousonbadpak met ingebouwde, onzichtbare beha en een los vallend bovendeel dat eventuele probleemgebieden verdoezelt. “Naast de blouson is het halterbadpak met uitneembare cups een hit. De stof is compact en stevig, dat maakt dat je je toch gekleed voelt. Beide badpakken worden veel gedragen als chique top, met een shortje of een rok.”

Showroom met winkelfunctie

Ani Ani Beachwear wordt in eerste instantie online verkocht, maar tot haar verbazing kreeg Ani regelmatig de vraag van klanten of ze langs konden komen om te passen. “We vonden het wel een goed idee om die extra service aan onze klanten te geven en het is leuk om ze persoonlijk te leren kennen. In het zomerseizoen is de showroom dus geopend, ook dit jaar van maart tot begin juli. Men kan dan alles passen en er gaat bijna nooit iemand de deur uit zonder te slagen!”

Wie denkt dat Ani haar badmodemerk Ani Ani Beachwear naar zichzelf heeft vernoemd, zit er gedeeltelijk naast: “In het Hawaïaans betekent ani ‘mooi’ en ani ani betekent ‘weerspiegeling op het water’. Ik zie Ani Ani Beachwear als de ideale weerspiegeling van jezelf, oftewel je op je mooist voelen. Een klant verwoordde het in het gastenboek als ‘ik vertrek iets zelfverzekerder op vakantie’ en een Belgische klant noemde zichzelf ‘een fiere zonnebaadster’. Dat maakt me blij, dan heb ik mijn doel bereikt.”

Ani Ani Beachwear
Oosteinderweg 205 C
Aalsmeer   

Showroom/winkel geopend van maart tot begin juli, maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur. Daarnaast ook op afspraak.