Het Amsterdamse Proeflokaal in Zuid is failliet verklaard. Het restaurant tegenover het Olympisch Stadion bood plaats aan maar liefst 1000 gasten, de eetzaal was 1800 m2.

Amsterdamse Proeflokaal

Amsterdamse Proeflokaal

 De eetzaal was 1800 vierkante meter groot en had buiten het restaurant, proeftafels, een seafoodbar, een bier- en wijnwereld. Het restaurant van mede-eigenaar Jan Semeins (Brasserie Paardenburg, HME Group) opende in april 2018 haar deuren. Op 29 januari werd het failliet verklaard, zo meldt Misset Horeca. Naast Jan Semeins was ook diens echtgenote, Renate, eigenaar. Evenals Peter Klok. Het Proeflokaal was een opleidingspartner van House of Hospitality van het ROC van Amsterdam.

399 crowdfunders

Het restaurant kreeg voor de opening een financiële injectie van 700.000 euro van 399 crowdfunders via Collin, aldus Misset Horeca. Het is nog niet duidelijk of zij hun inleg terugkrijgen, zegt een woordvoerder van Collin Crowdfund, tegen de Amsterdam krant het Parool. Leveranciers van het Proeflokaal legden gezamenlijk ook 700.000 euro in en de ondernemers zelf 400.000. Semeins sprak bij de crowdfunding campagne over een totaal bedrag van 1,8 miljoen euro. Het hotel dat op de bovenste twee verdiepingen van het pand op het Stadionplein zit – Twenty Eight, heeft niets met het faillissement te maken.

 

De website van het Proeflokaal is offline en bij restaurant wordt de telefoon niet beantwoord.  Het is niet bekend of het restaurant een doorstart maakt onder een nieuwe eigenaar, of dat het project stopt, zo meldt Misset Horeca.