Padel, de snelst groeiende racketsport ter wereld, verovert de harten van steeds meer racketsportliefhebbers in Nederland. Een groeiend aantal traditionele tennisclubs zien de aantrekkingskracht en potentie van deze flitsende sport die veel kenmerken heeft van zowel tennis als squash. Amstelpark staat op het punt haar vierde padelbaan te openen.


De sport padel vindt zijn oorsprong eind jaren 60 toen het voor het eerst werd gespeeld in Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië en Mexico. Later vond padel ook zijn weg naar Spanje waar het momenteel de op één na meest beoefende sport is, net achter voetbal. De populariteit groeit momenteel enorm in Europa waar traditionele racketsportliefhebbers de sport ontdekken en ervaren hoe leuk en flitsend deze is. Amstelpark wilt heel graag helpen de sport nog populairder te maken en biedt daarom binnenkort spelers van alle niveaus de mogelijkheid om banen te huren of padellessen te volgen.

Nieuwe parelbaan Amstelpark Zuidas.

Nieuwe parelbanen Amstelpark Zuidas.

Op het moment van publicatie van dit artikel is de bouw van de 4e padelbaan bij Amstelpark Padel een feit. In 2018 opende bij Amstelpark de eerste drie padelbanen. Direct na de opening van de banen was de animo voor het spel bij Amstelpark groot en in de corona periode heeft het spel alleen maar aan populariteit gewonnen. Zodra het weer mogelijk is om met vier personen buiten te sporten kan ook de vierde baan in gebruik genomen worden. Iets waar Amstelpark enorm naar uitkijkt!