Sinds de BNNVARA serie Zuidas draait en het boek van topnotaris Van Boxel, is er veel te doen over de advocatenkantoren op de Zuidas. Er zou te hard gewerkt worden en veel drugs gebruikt worden. Het een journalist van het NRC wijdde er een onderzoek aan. Nu zijn er harde cijfers die bewijzen dat er inderdaad hard gewerkt wordt in die ivoren torens op de Zuidas. De advocatenkantoren boekten vorig jaar een forse omzetgroei!

In totaal wisten de advocatenkantoren een omzet te behalen van bijna 1,5 miljard euro! Miljard, hè. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%, schrijft Advocatie.

Advocatenkantoren die hun omzet zagen dalen

Het enige top 10-kantoor dat de omzet in 2017 aanzienlijk zag dalen – met tien miljoen euro – , is NautaDutilh. Verder valt nadrukkelijk op dat de meeste (middel)grote regionale advocatenkantoren buiten de vier grote steden de omzetgroei op de Zuidas op zijn zachtst gezegd niet kunnen bijbenen, aldus hun cijfers. De omzetten van Nysingh, KienhuisHoving (oosten van het land), Boels Zanders, Holla (zuidelijk) en Dommerholt (noorden van het land) daalden vorig jaar ten opzichte van 2016.